Ihanaa kun viimein saatiin sadetta! Kyllä sitä jo kaivattiinkin! Ulkona on taas aavistuksen verran mukavampi olla ja hengittää.

Otin kuvan tästä ojakellukasta ihan vartavasten havainnollistamaan sitä jokapuolella olevan siitepölyn määrää; kukan nukkapinnassa pöly erottuu selvästi.


Lätäköistäkin näkee jotain todisteita siitepölyn määrästä.


Pikkupuutarhurilla on alkanut kesäloma, ja olemme laskeutuneet lasten kanssa loman viettoon, ja alkaneet hidastamaan elämää. Aloittaneet siis sen suositun downshiftingin.

Pikkuapulainen osaa elämän hidastamisen kuin luonnostaan. Lätäkköleikit eivät nimittäin ole mitään kiireisen ihmisen hommaa. ;Meidän tontilla parhaat lätäköt tulee pihatien päähän portin luokse. toisessa päässä pihatietä, varastorakennuksen edessä on kivikasa, noin 25 metriä noista lätäköistä. Pikkuapulainen kulki edestakaisin noiden lätäköiden ja kivikasan väliä, haki kasasta aina yhden kiven, kuljetti sen lätäkköön ja hyppäsi vielä varmuudeksi päälle, jotta kivi varmasti uppoaa.


 Minulle kiireettömyys sopi hyvin, ehdin samalla kuvata kukkamaata kaikessa rauhassa, välillä kävin vain katsomassa kivien upottamista lätäkköön.

Taas tulee näitä pisaraisia kuvia pari.

Yhdessä lemmikkimättäässä mummon perintöarovuokot kasvattelevat nuppujaan.


Lupailin kukkamaani lemmikkimerestä kuvaa. tässä yksi. Siinäkään ei ole kukkamaa  edustettuna, mutta kait siitä jonkun käsityksen saa. kuvassa näkyy myös hyvin, kuinka osa penkistä on auringossa ja osa varjossa. Lemmikit on kyllä niin ihania, niitä saa kukkamaassani olla vaikka kuinka!


Lemmikinkukkahunajaa tilauksessa?


Viimeviikolla laitoin kukkapadan kesäkuntoon. Tällä kertaa en ostanut kesäkukiksi muutakuin orvokeita ja lumihiutaleita.  Muut kukat ovat perennoja, purppurakeijunkukkaa ja nyppykurjenpolvea, keskellä kasvaa kärhö. Perennan taimet ovat melkeimpä halvempia kuin kesäkukat, ja perennoista on iloa myöhempinäkin vuosina, kukkapenkissä tai uudelleen istutettuna seuraavana keväänä kukkapataan. Talveksi ne täytynee jokatapauksessa siirtää maahan jotta ne talvehtisivat paremmin..


Kirsikat kukkivat täyttä häkää. Toivottavasti ennen sateita olleet hallayöt eivät pilanneet kukintaa.


Norjanangervot kukkivat myös, niiden kukat ovat suloisia.


Voikukatkin kukkii jokapaikassa. Ja puutarhakoira tekee omia juttujaan.


Ihanaa kesäkuuta kaikille!