Meidän pieni esteetikko, taiteilija ja puutarhuri on jo äitinsä tavoin puutarhamietteissä tähän aikaan vuodesta. Tänään aamupalalla keskustelimme siitä, mitä kasvimaalla kasvatetaan ensikesänä. Ainakin punajuuria, porkkanoita, kurpitsoja, maissia, kurkkua, salaattia ja kehäkukkia, kuulemma. Viimekesän raekuuro ei siis lannistanut pientä puutarhuria, pikemminkin päinvastoin; Nyt yritetään uudelleen ja kasvatetaan vielä suurempi kurpitsa!

Kyllähän siitä ihan komea tuli viimevuonnakin. Teimme siitä ja parista muusta mummulasta saadusta kurpitsasta lyhtyjä. se oli hauskaa puuhaa.

Itse kasvatettu kurpitsa kuvassa vasemmalla.

Riemua riitti myös ensimmäisistä maistiaisista joita saatiin kasvimaalta. Keltaisia pikkuporkkanoita ja punajuuria. Nam!

Kesän herkkuhetkiä on tietysti myös mustikkamaito.

Ja tietysti mustikkapiirakat!

ja syksymmällä itsekerätyistä puolukoista tehty puolukkasokerisurvos.

Tehtiin monta retkeä tattimetsään. Jollain kerralla olivat kaikki tatit menneet jo vanhoiksi, emmekä saaneet koppaan yhtään. Mutta ihmeellisen samettinen on vanhan tatin lakki. Ja mitä paljastuukaan kun lakin kuorii...

Toisella kerralla pieniä ja sieviä tatteja löytyikin ihan mukavasti.

 

-------------------------------------------------------------

Kasvattamisen riemusta ja sadonkorjuusta, kukkasista ja keraamisesta siilistä ruohosipulitupsun juurella, kastelemisesta ja oman työn tulosten ihailemisesta, siitä koostuu pikkupuutarhurin into kasvattaa puutarhassa kaikenlaista taas ensikesänä. Metsään mennessä on ilo löytää jotain suuhun pantavaa, saalista, mutta yhtähyvin voi pikkupuutarhuri iloita oksista, kävyistä ja muista aarteista joita retkiltä löytyy .

Arvatkaas mitä pikkupuutarhuri ilmoitti haluavansa toukokuussa syntymäpäivälahjaksi? - Oman kukkapenkin! Siitä tulee, näin minulle on kerrottu, ympyrän muotoinen. Keskelle tulee pieni omenapuu, ja kaksi pientä penkkiä, joilla voi istua ystävän kanssa eväsretkellä tai syömässä omenoita. Katseltiin äidin siemenvarastoja ja mietittiin mitä perennoita voisi sinne itse kasvattaa siemenistä, ja mitä kesäkukkia sinne tulisi. Ainakin ritarinkannuksia, unikoita, kosmoskukkia, orvokeita, esikoita ja jalokelloja ja...

Jep. Äitiinsä tulee...