Nyt seuraa haaste. Haastan teidät kaikki puutarhahöperöt taas haaveilemaan. Edellisen kerran heitin ilmoille samantapaisen haasteen 3 vuotta sitten täällä. Nyt on aika uusia haaste, onhan kolme vuotta puutarhastelijan elämässä pitkä aika. (Tule kertomaan kommenttilootaan, kun olet vastannut haasteeseen, niin tulen katsomaan.)

Eli.

-Luettele blogissasi 5. ihanuutta, kuvien kera tai ilman, joita haluaisit puutarhassasi kasvattaa. (nyt ei mietitä pudjettia, nyt vain haaveillaan!)

 

- Kerro viidestä suosikki-ihanuudesta, jotka puutarhassasi jo kasvavat.

 

Tässä minun listani:

Haaveilen, että puutarhassani olisi

1.Atsaleoja.

Ne on ihmeellisen ihania. Haaveilen ainakin yhden istuttavani kukkapenkkiin ensikesänä. Niitä kasvaisi tietysti paljon pihametsämme lehtipuiden keveässä varjossa. Ja vaikka minkä värisiä. (Oheinen kuva on Korkeassaaresta toissakesältä. Eikö ole aika uskomattoman näköinen?!)

 

2.Jaloja lehtipuita.

Niitä istuttaisin ympäri tonttia. Erityisesti haaveilen lehmuksista, jalavista, hevoskastanjasta ja saarnivaahterasta. Myös eilaiset koivut ja pihlajat olisivat hienoja. Erityisesti pihametsään istuttaisin niitä. Metsikössä puiden lomassa kulkisi polku, puissa olisi linnunpönttöjä ja puiden alla kukkisivat kaikki ihanat varjoperennat ja alppiruusut.

Tässä lähikuva 10- vuotishääpäiväpuustamme lehtosaarnista:

 

3. Skillameri

Olisi ihanaa, jos koko etupiha olisi täynnä skilloja keväällä. Ihan sinisenään!

 

4. Koristeomenapuita.

Erityisesti vaaleanpunakukkaisia. Haaveilen ainakin yhden istuttavani etupihalle paraatipaikalle. Niitäkin voisi olla vähän jokapaikassa tuomassa perspektiiviä laajaan peltotonttiimme. Rautatienomenapuun haluaisin myös. semmoisen suuren ja riippuvaoksaisen. Syötäviä omenia meidän nykyiset omenapuut tuottavat niin paljon, etten tarvitse omenapuita lisää hyötytarkoitukseen. Vaikka toki tavallisetkin omenapuut kukkivat ihanasti. Mutta mihin joutuisin kaikkien niiden omenien kanssa jos hankkisin lisää tavallisia omenapuita? Myös rusokirsikat ja purppuratuomet, ja ylipäänsä kaikki kauniisti kukkivat puut kelpaisivat.(kuvassa kaneli- omenapuun kukkia)

 

5. Jalosyreenejä.

Olisi ihanaa jos meillä olisi paljon erilaisia tuoksuvia jalosyreeneitä. Olis hauska kokeilla, kuinka vanhat Helsingin puistoista löydetyt jalosyreenit menestyisvät näillä leveyksillä. Niitäkin on vaikka mitä ihania värejä.

------------

Sitten viis ihanuutta joita meillä jo kasvaa.

1. Kärhöjä. Aina on tilaa vielä yhdelle tai kahdelle uudelle. Varsinkin kun on uusi terassi.

2. Tulppaaneja, näitäkin mahtuu lisää vaikka kuinka paljon. Varsinkin kun on uusi kukkapenkki. ;)

3. Ruusuja. Niitäkin mahtuu vielä lisää, voi, vaikka kuinka. Ja kuinka paljon vaihtoehtoja niisäkin on!

4. Krookuksia. Ne eivät ehkä olisi niin ihmeellisiä, jos ne kukkisivat kesällä, kun jokapaikassa on rehevää, mutta huhtikuussa, kun mitään muuta ei vielä kasva, ei voisi olla krookusta ihanampaa.

5.Pioneja. Kuten tiedämme, niitäkin on niin mahdottomasti, että vielä on valinnanvaraa hankkia lisää.