Narsissit on juuri nyt ihanimmillaan. Kaikenlaisia ihania lajikkeita olen haaveillut hankkivani - sitten kun väriteemapuutarha muotoutuu ja saan paljon tilaa uusille kokeiluille. Tällä hetkellä puutarhassani on vain aika tavallisia narsisseja. 

Narsissit poikkeavat toisistaan erilaisten torvien perusteella. Onhan toki terälehdissäkin monenmoisia sävyjä keltaisesta valkoiseen, mutta torvista löytyy enemmän sävyjä.

Ihan tavallisessa keltaisessa torvi on kuin tarkoin laskostettu hameenhelma.

Pikkupuutarhurin kukkapenkissä on oranssitorvinen ihanuus.

Ice follies, minun lempinarsissini (jos joku haluaa, voin yrittää selvittää muidenkin narsissilajikkeiden nimet), vaihtaa torvensa väriä heleän vaalean keltaisesta lähes valkoiseksi sitä mukaa kun kukka ikääntyy.

Anopilta olen saanut tälläisen herttaisen syttyräisen narsissin. Sitä kasvaa monessa pihassa myös anoppini naapureissa, kukan alkuperä ei ole selvillä ihan tarkkaan, mutta hauskan näköinen se on.

Nupullaan on vielä kahdenlaisia narsisseja.

Nämä valkoiset tuoksuvat kerrotut kasvoivat täällä puutarhassa eräässä pöheikössä, josta ne löysin  yhtenä keväänä. Nyt ne kasvavat uudessa kukkamaassa. Se kukkii vasta kesäkuun puolella.

Myös nuo valkoiset (pikkupuutarhurin kimpussa oikeassa reunassa)  tuoksuvat ihanasti. Niillä on pieni punakeltainen torvi. Niidenkin kukinta ajoittuu touko- kesäkuun vaihteeseen.

Narsisseja voisi kyllä alkaa kerätä ihan intohimoisestikin. Ne kun eivät maistu myyrillekkään, niin ne ovat täällä peltotontilla tulppaaneja luotettavampi valinta. Narsisseja tulee ainakin valkoiseen ja keltaiseen väriteemahuoneeseen aikanaan. Luultavasti taidan haksahtaa näihin(kin)...( voi puutarhurin vaikutuksille altista mieltä, ei tarvitse kuin vähän ajatella jotakin kasvia enemmän, niin ajatukset lähtevät villiin laukkaan! )