Olen tässä taas kevään mittaa kirjoittanut teidän suut ja silmät täyteen ajatuksiani väriteemapuutarhasta. Nyt laitan tuohon sivuun noiden vuodenaikalinkkien alapuolelle kuvalinkin, josta pääsette seuraamaan minun salainen puutarha- alias väriteemapuutarhaprojektiani.

Myös tämä postaus tulee tuolle sivulle.

Noniin. Piirsin teille vihdoinkin jonkinlaisen kartan väriteemapuutarhastani, niin pysytte hiukan perässä ajatusteni kanssa. Kuva on näköjään vähän epäselvä, mutta kaiketi siitä kuitenkin käsityksen saa.

Vasemmalta lukien siis ensimmäisenä on valkoinen väriteemahuone, sitten punainen, sininen ja oikealla viimeisenä keltainen. Nuo pienen neliöt tuossa tarkoittavat laattapolkua, joka mutkittelee portilta toiselle. Tuolta Pääpolulta poikkeaa sitten kussakin huoneessa joitakin pienempiä polkuja, joista yksi johtaa istumapaikalle. Jokaisessa huoneessa on istumapaikka rentoutumista ja kasvien ihastelua varten, sekä keskellä huonetta on joku puu.

Tänä kesänä aloitan vihdoin ihan oikeasti tuota valkoista huonetta. Tilauksessa on puuvartisia kasveja sinne, sekä pioneita, sillä ne ovat hidaskasvuisia.

Puuksi keskelle tulee helmipihlaja, sillä sillä on valkoisen kukinnan lisäksi valkoiset marjat syksyllä. Sitten pikkuhiljaa hankin alppiruusuja ja hortensioita (ja ehkä joskus magnoliakin kun pienilmasto tulee suojaisammaksi muiden kasvien kasvaessa)  varjoisalle puolelle, ja aurinkoon atsaleoja, marjaomenapensas, helmipensas, höyhenpensas, hanhikki, sekä tietysti iso joukko kärhöjä.

Sitten jokapuolelle kaikenlaisia valkoisia perennoja ja sipulikukkia, askellaattojen lomaan matalia maanpeittokasveja....