Noniin. Takaisin tähän päivään kesämuisteloista ja viimekesäisten valokuvien ääreltä.

Tänään on aikomus laittaa kylmäkäsittelyä kaipaavien perennoje siemenet multiin, pariksi viikoksi huoneenlämpöön ja sitten ulos. Olen todennut kylmäkäsittelyn hoituvan helpoimmin näin, kun jääkaappia ei ole mitoitettu siemenkylvöksiä varten. Jääkaapin lämpötilakin kai riittäisi, mutta ei pakkasestakaan ole haittaa. Yksi vaihtoehtohan olisi kylvää siemenet syksyllä ulos, jolloin kylmäkäsittely hoituisi talven aikana itsestään. Syksyisin kuitenkin tuntuu olevan aina muutakin puuhaa, ja siemenpussien rapistelu on juuri sopivaa hommaa helpottamaan kevätkaihoa.

katsokaapas minkä hienon laitteen olen hankkinut exoticgardenilta:

Niin. Se on siemenannostelija. Tästä lähtien en aio kuluttaa niin paljon aikaa koulimiseen, vaan kylvän samantien ruukkuihin sopivan määrän siemeniä. Oujee! Kokeilin laitetta jo orvokin siemenillä, hyvin tuntuu siemenet tulevan yksitellen. Loistavaa!

Tänään multiin pääsee Perennoista taponlehti, tiarella, kimikki, sininata, valkoinen särkynyt sydän, jalokello, sinikuunlilja, iiriksiä, ja jättipoimulehti. Kesäkukista kokeilen orvokeita ja riippaverbenaa.

-----------------

Ennen joulua istutimme multaan kaksi ritarinkukan sipulia, punasen ja valkoisen. Punainen kukki parhaimmillaan viikkoa ennen joulua, ja valkoinen vasta nyt. Ajateltiin että mahtaako sipulista nousta mitään, mutta tulihan sieltä kumminkin. Kukat on ihania, kalpeita kuin tämä valkoinen tammikuun päivä.

Ajattelin kokeilla, onnistuisiko samojen sipulien kukitus ensijouluksi. Kukinnan jälkeen niitä pitäisi kuulemma hoitaa kuin mitä tahansa huonekasvia, kesäksi ne voisi istuttaa kukkapenkkiin, ja syksyllä ennen pakkasia nostaa ylös ja pitää pari kuukautta viileässä ja pimeässä, ja marraskuussa sitten istutus uuteen ravinteikkaaseen multaan ja tuonti huoneen lämpöön. Muistaakseni se meni jotenkin näin.

-------------------------

Kyllä vesi tekee ihmeitä! Pelastin lähikaupan halvennushyllystä tämän ressukan:

Se pääsi heti veteen likoamaan. Muutaman tunnin liotuksen jälkeen se oli jo tunnistettavissa: Esikkohan se siinä! Lupasin, että pikkupuutarhuri saa istuttaa sen omaan kukkamaahansa keväällä.

---------------------------

Inkiväärin ihanassa blogissa oli minulle tunnustus. Kiitos kovasti! Tuli hurjan hyvä mieli!

 


Tunnustuksen saajan tulee kertoa itsestään 7 faktaa ja jatkaa tätä eteenpäin 15 blogille.

siispä.

1.Vaatekaapissani ei ole juurilainkaan mustia päällysvaatteita. Tilanteen vaatiessa tummaa pukeutumista, lisään mustaan mieluusti tummansinistä tai ruskeaa.

2. En osaa sanoa mikä on lempivärini. Puutarhassa pidän kaikista väreistä, sisustuksessa sinisen ja vihreän murretuista väreistä ja valkoisesta.

3. Pidän värillisistä lasiesieistä

4. haaveilen joskus osallistuvani tiffanylasikurssille

5. voisin katsoa tuntikausia lumoutuneena lasimestarin työskentelyä

6. kengännumeroni on 39

7. olen kolmesta siskoksesta vanhin, mutta lyhyin, 168 cm.

Ja tunnustus lähtee eteenpäin seuraaville ihanille blogeille:

- Pikkuinen puutarhani

- Kaanon kuvittelee

- Marian koti ja puutarha

- Perennan penkki

- Puhu mun ruohoille

- Villin pihan tarinoita

- Eijan kudontaputiikki

- Täti vihreän tuulenpesä

- Anun puutarha

- Missä kuljenkin, puutarhassa ainakin

- Anna-Reetan unelmat

- Kettuterroristi

- Peregrina ihan pihalla

- Sarin puutarhat

- Astelen, katselen.... ihmettelen