Vaahteramäestä tupsahti minulle Kaunis blogi - tunnustus! Kiitos siitä! Mieltä lämmittää kun minua näin muistetaan!

Tunnustuksella ei ole omaa kuvaa, vaan tarkoitus on ilmaisesti lisätä tähän joku kaunis kuva.

noin.

1314291654_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Salaisesta puutarhasta tuli toinen tunnustus haastavinen kysymyksineen. Kiitos paljon!

1334033304_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Miten puutarhainnostus ja puutarhablogin pitäminen syntyivät?
Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?
Mikä on puutarhafilosofiasi?

Siinäpä onkin kysymyksiä!
1. Olen kai tavallaan kasvanut jo lapsuuden kodissa puutarhastelun pariin, mutta todellinen kiinnostus alkoi, kun asuimme kerrostalokaksiossa ja haaveilimme omasta talosta ja puutarhasta. Silloin haalin käsiini kaikki mahdolliset puutarhalehdet ja kirjat ja haaveilu antoi siivet yhä kasvavalle kiinnostukselle. Sitä kiinnostusta riitti sitten lopulta ihan ammatiksikin asti. Olen tällä hetkellä hoitovapaalla, mutta myös yrittäjänä unelmieni ammatissa, puutarhasuunnittelijana. Puutarhastelu on minulle enemmän kuin vain ammatti, se on rakas harrastus ja intohimo.
Puutarhablogia aloin pitää, kun teki mieli saada jotakin käyttöä kaikille kukkakuville. sillä tiellä ollaan, ja bloggaamisen myötä myös valokuvaaminen on vienyt mennessään...
2. Tunnearvoa on eniten perinnöksi saaduissa kasveissa, kuten mummoni tai mieheni mummon puutarhoissa kasvaneissa kasveissa, jotka jatkavat elämäänsä puutarhassani, säilyttäen muistoa rakkaista ihmisistä, joiden pihoilta ne ovat peräisin, tähän listaan kuuluvat myös mm pappani kotiseudultaan kuljettama kirsikkalajike,. Tunnearvoa on myös kirsikkapuilla, jotka on istutettu lastemme syntymän kunniaksi,  sekä 10- vuotishääpäivänä istutetulla lehtosaarnella. Oma arvonsa on myös vanhoilla maatiaisperennoilla, jotka ovat kasvaneet täällä meidän vanhan talon puutarhassa kauan ennen meitä. Ne hurmaavat sitkeydellään ja vaatimattomuudellaan.
3. Puutarhafilosofiani... Puutarhassa on melkein kaikki mahdollista! ja se mikä ei ehkä onnistu tänä vuonna saatta onnistua ensi vuonna, uudessa keväässä ja kasvun ihmeessä on aina uusi mahdollisuus.

Jaan nämä kaksi tunnustusta seuraaville blogeille, jotka ovat ehdottomasti näiden tunnustusten arvoisia. Ihania puutarhablogeja on kyllä niin monta...:

1306596964_img-d41d8cd98f00b204e9800998e