Pikkupuutarhuri tuli sisälle eräänä päivänä tuulispään lailla ja sanoi" äiti, minä keräsin sateenkaarisen kukkakimpun!" Kädessään hänellä oli tämä kaunis kimppu:

Kun asettelimme yhdessä kimppua maljakkoon, hän sanoi: "äiti, minä haluan opetella tänä kesänä kukkasidontaa!"

Mitäpä äiti siihen sanomaan. Mielestäni tytär on suorastaan luonnonlahjakkuus; hän kiikuttaa sisälle toinen toistaan kauniimpia kukkakimppuja, joissa käyttää- luvan saatuaan- vähän kukkia kukkapenkeistä sekä luonnonkukkia ja erilaisia lehtiä. Väriyhdistelmät ovat aina yhteensointuvia, enkä tiedä saisiko puutarhan kukista floristikaan hienompia tehdtyä. No, mielipiteeni on tietysti vähän subjektiivinen, mutta luvalla sanoen, tytöllä on kyllä mielestäni hyvä värisilmä. katsokaa vaikka näitä yhdistelmiä.

Olen huomannut, että oikeastaan on ihan mukava, että pihan kukat pääsevät myös sisälle maljakkoon, kaikkia kun ei aina tule huomattua ennenkuin ne alkavat kuihtua. Varsinkin kun on hellettä niinkuin viimepäivinä.

On ollut ihanaa vain olla möllöttää lasten kanssa ulkona. Helteellä on kivaa kun voi kipaista paljain jaloin ulos. Ollaan tehty retkiä rannalle ja tutkittu "luonnonihmeitä" ihan vain kotipihassa. Äidillä pysyy mieli notkeana kun pihailun lomassa pohditaan historian, luonnontieteiden ja filosofian kysymyksiä.

-------

Tulppaanit nousivat helteen ansiosta muutamassa päivässä maan rajassa olevasta nuppuaihiosta kukkivaksi. En tiedä, mikä kato on käynyt, kun kukkamaissa on vain kahden laisia tulppaaneja. Ehkä myyrät ovat pitäneet penkkejä talviasumuksenaan. Tai sitten kaikki eivät ole vielä nousseetkaan.

Nyt kukkii violetinpurppurat

Ja sitten tällaiset ihmeellisen väriset. Näitä taisin laittaa viimesyksynä, vaikken muistanutkaan ennenkuin nyt, että mitä tuli syksyllä maahan kätkettyä. Hienoja ne ovat, purppurareunaisia, ja sisältä mustikansinisiä. Joskus mietin että olisi varmaan hauskaa olla tulppaanin jalostaja. Vuosikausia yhdistellä ominaisuuksia eri tulppaaneista, ja sitten odottaa kukintaa ja yllätyksiä. Mitähän on mahtanut tämän tulppaanin jalostaja pohtia aikaansaannoksestaan?

------------

olen ajatellut blogin piristykseksi valita pihasta pari kohdetta, joita koitan muistaa kuvata joka viikko. Samalla haastan kaikki joita kiinnostaa, osallistumaan myös kuvausurakkaan omassa puutarhassaan.

Valitsin meidän pihasta kaksi kohdetta, juhannusruusun ja vaahteran oksasekamelskan sekä saarnen oksan. Tässä viikko sitten otetut kuvat. Nyt ulkona sataa kaatamalla joten seuraavat kuvaotokset täytyy ottaa ehkä huomenna. Kovasti on viikossa tullut kasvua, tulen päivittämään uudet kuvat tähän postaukseen heti kun ehdin.

kuva 1. juhannusruusupöhelikkö

kuva 1. lehtosaarni

----------

On hauskaa kun on vanha piha, jossa jotkut kasvit kukkivat joka kevät ihan omia aikojaan. Tässä kevätvuohenjuuri, joka nousee joka kevät vanhan hopeakuusen juurelta.

Ihan pian kukkivat omenapuut. Kirsikka, tuomipihlaja, norjanangervo ja ruusukvitteni kukkivat täyttä häkää ja syreenin, virpiangervon ja pihlajan kukkanuput pullistelevat. Pitkän hellejakson jälkeen tämänpäiväinen sade tekee hyvää. Nautitaan keväästä, ollaan ihan pihalla ja ihmetellään kasvuun heräävää luontoa.

Ihanaa sunnuntaita kaikille!!