Nyt olen perannut ja kerännyt perennoita vuohenputken kuristavasta otteesta. Joskus lupailinkin jo tummatulikukkaa, ja nyt vihdoin sitä olisi saatavilla. Keräsin myös joka paikassa ihanasti kukkivaa mukulaleinikkiä talteen, jos joku olisi sen mukuloita vailla. Nämä kaksi keltaista kukkivaista etsivät uutta kotia.

Eli kuvassa oleva keltainen pitkän huiskea kukkanen on tummatulikukka. Monivuotinen ja aika voimakaskasvuinen, sopii hyvin ritarinkannusten ja muiden korkeiden ja vahvojen perennoiden joukkoon. Kukkii heinäkuussa aika pitkään.

tässä vielä lähikuvaa:

Mukulaleinikki vihertää jo huhtikuussa. Keltaiset kukat toukokuussa, kukinnan jälkeen koko kasvi katoaa maan alle kuten sipulikukatkin tekkevät. Suomalainen luonnonkasvi, joka ei häiritse muita kasveja vaikka leviäisi koko kukkapenkkiin, sillä mukulat ovat pieniä kuin muurahaisen munat. Voi istuttaa vaikka nurmikkoon, kukinnan jälkeen lakastuvat lehdet voi huoletta hurauttaa matalaksi ruohonleikkurilla, kukkii silti seuraavanakin keväänä uskollisesti.

Kasvit on nyt nostettu jo ylös maasta, joten toivon pikaista vastausta ensiviikon kuluessa. Mielelläni otan myös vastaan vaihdossa jotakin sinulle ylimääräistä, mutta vaihtokasvi ei ole välttämätön. Laita kommentoidessasi mukaan sähköpostiosoite (näkyy vain minulle), niin laitan sitten sinulle viestiä. :)