Ajattelin vastailla tähän muutamiin kommentteihin...

Inkivääri kyseli että kuinka tämä aparaatti toimii.


Kokeilin sitä kun laitoin kylmäkäsittelyyn siemeniä. Siinä on kärjessä semmoinen ura, joka levenee ylöspäin. Kun mäntää painaa vähän, tulee kapein kohta urasta ulos, jolloin pienet siemenet tulevat yksittäin tai kaksittain ulos. Kun mäntää painaa alemmas, saa isommatkin siemenet annosteltua yksitellen. Männän kanssa sai kyllä alkuun totutellessa olla tosi tarkka, jos painoi liikaa esim . orvokin siemeniä kylväessä, niin annostelijasta tuli aika helposti liian monta siementä. Kun hommaan tottui, alkoi se sujua.Toimi ihan kohtuullisesti. Voi olla ettei ihan pienimmmät, joittenkin kellokukkien roskankoiset siemenet  tule yksitellen, mutta muuten sillä saa hyvin kylvettyä. Muutamissa siemenpusseissa oli niin niukasti siemeniä, että varmuuden vuoksi annostelin ensin siemenen kädelleni, josta laitoin sen ruukkuun sopivaan kohtaan, ettei siemenet olisi hukkuneet multaan kuinka sattuu.

Yksi pulma tähän tosin liittyy; -siemeniä jää kamalasti yli!

-----

Te jotka haluatte tulikukan siemeniä niin olkaapa skarppina elokuussa. Osoitteita silloin vaan tuonne sähköpostin puolelle niin laitan siemeneitä tulemaan kun ne kypsyvät.. Mitään vastalahjaa en tarvitse, mukavaa kun saan jakaa paljosta. Olkaa kuulolla myös alkukesästä, luulen että tulikukan ympäristöstä voi löytyä myös siementaimia halukkaille.

-----

Pioni haikaili ruusuorapihlajaa. Meillä kolmosvyöhykkeellä ei ole tullut talvivaurioita yhtään, jos jyrsijöitä eii lasketa. (Kannattaa ehdottomasti suojata pupuilta!) Ja meillä on kyllä aika ankarat olot tuossa keskellä peltoa. Ruusuorapihlajaa kai suositellaan vain kolmos vyöhykkeelle, mutta voi olla, että kyse on siitä, että sitä ei ole kokeiltukkaan pohjoisempana, nuo menestymisvyöhyke suositukset kun tuntuu elävän, ja riippuvan paljon tontin pienilmastosta. Jos löytyisi taimi, joka olisi kasvatettu paikallisella taimistolla, niin se voisi menestyä eteläisiä taimia paremmin. Vähintään yhtä kaunis, mutta vaaleanpunakukkainen orapihlajakaunotar on helmiorapihlaja, jonka luvataan menestyvän vitosvyöhykkeellä asti. Sitä voisi ehkäpä kokeilla myös.

--------------

Loppukevennykseksi kuvasin yhden sarjakuvan, joka milestäni kuvastaa puutarhahaavailuakin..

 

Mukavaa keskiviikkoa!