Muistatteko kun kesällä tuli rakeita? Tai kun oli se kauhea myräkkä? Elokuun alussa. Jossain oli trombeja, jotka kaatoivat metsää, jossain meni sähköt pitkäksi aikaa. 

Meillä tuli silloin rakeita. Sinä päivänä oli ollut ihan pakahduttava helle. Oltiin juuri ajettu kotipihaan viikonlopun reissusta ja pikapikaa juostiin sisälle turvaan kun myrsky alkoi. Ensin ukkosti ja tuli ihan vain vettä lujaa. Sitten alkoi tulla kaatamalla rakeita. Raekuuro kesti ehkä vajaat puolituntia. Sitten taivas selkeni.

Maa oli ihan täynnä marmorikuulaa isompia, isoimmillaan golfpallon kokisia rakeita. ilma oli vielä niin lämmin, että ne alkoivat saman tien sulaa, joten kaivoimme nopeasti kameran esille. Mies ja minä puhelimme ettei tämmöistä ole ollut koskaan. Tämän kokoisista rakeista oli vain lukenut; sellaisia tuli yleensä vain jossain Amerikoissa tai muualla.

Raekuuron jälkeen piti mennä ulos katsomaan, oliko auto mennyt lommoille- kumma kkllä siinä ei ollut ollenkaan vaurioita.

Mutta voi surkeus! Pikkupuutarhurin kasvimaa oli aivan lytyssä! Kurpitsa, jonka valtava lehtimassa ja kasvuinto oli ollut koko kesän iso ilonaihe, oli ihan repaleinen. Voi harmi! Onneksi itse kurpitsa säilyi ehjänä, joskin se ei paljonkaan jaksanut enää kasvaa, vaikka kasvusto tekikin muutaman uuden lehden. Kaikenlaisia juttuja sitä voikin tulla eteen pikkupuutarhurin puutarhakoulussa.

(ps.seuraavassa postauksessa kerron lisää pikkupuutarhurin puuhailuista ja näytän kuvan kurpitsastakin, joten älkää surko, kaikki kääntyi lopulta hyväksi.)