Viikon aikana on kevät tullut kolkuttelemaan nurkkia tänne pirkanmaan korkeudelle. Viime viikonloppuna satoi vettä niin että lumet hupenivat olemattomiin, sateen jälkeen ilmassa on ollut kevään tuoksu. Aurinko houkutteli esiin ensimmäiset krookuksen piipat kirsikkapuiden juurella, myös narsissien vihreät versorykelmät ovat nousseet kukkapenkin mullasta. Joutsenporukoita on lentänyt talomme yli tasaiseen tahtiin, ja töyhtöhyypät liikuskelevat sulaneilla pelloilla. Pari viikkoa sitten oli vielä öisin kova pakkanen, ja suunniteltiin pilkkireissuja, ja kiidettiin kantohankia pitkin potkukelkoilla.

1237389215_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pääsiäistä odotetaan meidän perheessä innolla. On askarreltu tipuja ja "riikinkukon poikasia". (laitan kuvan myöh.) Rairuoho on venähtänyt niin pitkäksi, että sitä voisi melkein leikata ruohonleikkurilla. Huomiseksi, lankalauantaiksi, on luvattu 14 astetta lämmintä. Tänään muutamme makuuhuoneet juuri valmistuneeseen yläkertaan, ja leivotaan rahka- ja tipupullia.

Olen taas keksinyt uuden puutarhakotkotuksen ensikesäksi. Ajattelin, että viimeinkin olisi aika saada etupiha kuntoon kunnolla. Ajattelin, että kaikki vanhat pienet kukkapenkit voisi poistaa, ja kukat siirtää kaikki yhteen ja samaan isoon penkkiin ruusu- aidan eteen. Hoito helpottuisi kun noita talon vanhaa perua olevia kukkapenkkejä ei tarvitsisi väistellä ruohonleikkurilla, ja kun juolavehnän ja vuohenputken saisi samalla kasvustoista pois.

1237119620_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Palaan pian kuvien kera. Rauhallista pitkäperjantaita ja pääsiäisen odotusta!