Odotan että alkaisi sataa. Kaikki paikat on täynnään  koivun siitepölyä, kukkapenkkien kaikki kasvit ovat keltaisen pölyn peitossa ja koko perheen voimin olemme saaneet nauttia siipepölyallergian oireista. Sade tekisi niin hyvää. Ulkona olisi taas mukava hengittää vähän aikaa, ja kaikkialle tunkeva keltainen pöly peseytyisi pois. Sade helpottaisi myös kukkien siirtoprojektia, kun kaikkea ei tarvitsisi erikseen niin kovin kastella.

Viimeksi kun satoi, pari viikkoa sitten, kiersin puutarhassa kuvaamassa. Vesipisaroiden koristelemia kasveja on vaikea vastustaa. Kamerasta löytyi muutama vesipisarakuva, jotka tekee mieli laittaa tännekin siltä varalta, että muuten unohtuisi miten kaunista kaikki on sateen jälkeen.

vesipisaroita lupiinin lehdillä


Akileijan lehdet ovat vahapintaiset, ja vesipisarat kierivät pitkin poikin..


Valkovuokon viimeiset kukat torkkuvat sadesäällä.On kyllä kuitenkin ollut ihanaa, kun on ollut lämmin. Jopa minä olen tarjennut hetken teepaita päällä.

Etupihalla meillä oli vielä ennen ruohonleikkuuta voikukka- lemmikkimeri. Jotenkin pihalla on herttaisen näköistä silloin kun voikukat ovat täydessä kukassa.


Päätin kuitenkin istahtaan ruohonleikkurin selkään ja huristella etupihan nurmikon lyhyemmäksi. Muuten meillä olisi kohta joka paikka täynnä voikukan siementaimia.

Pienen tammen ympärille jätin ihanan heleät lemmikit kasvamaan. Piha näyttää seesteiseltä kun ruoho on lyhyt ja tasainen.


Tosin seesteisyydestä ei ihan vielä voida puhua, jos otetaan lukuun tämä pienenpieni projekti tuossa pihatien toisella puolella..


Tämä on siis se vuohenputken valtaama kukkapenkki, joka on ollut paikallaan ennen kuin me muutimme taloon. olen päässyt perkuutyössä noin puoleen väliin. Penkistä on noussut kymmenkunta ritarinkannusta, mukulaleinikkiä, kyläkurjenpolvea, keltamataraa, syysasteria, tummatulikukkaa,rusopäivänliljaa, siperiankurjenmiekkaa, palavaa rakkautta ja idänunikoita. Sekä tietysti joka lapiollisella mittavat määrät vuohenputkia.

Tekee mieli tämän hävityksen keskeltä hetkeksi palata takaisin tuonne toiselle puolelle pihatietä, tuonne ylhäällä näkyvän tammen taakse, uuden kukkamaan luo...

Siellä kukkii muun muassa tulppaani. Kokonaista kolme kappaletta tulppaaneja on jäljellä siitä suuresta tulppaaninsipuli määrästä, jotka syksyllä istutin.


Myyrät ovat pitäneet pitoja kukkapenkkini uumenissa, ja myös viimekesäiset värililjat ovat kahta lukuunottamatta joutuneet niiden tihulaisten ruokapöytiin. Ainoastaan African queen ja tiikerililja ovat saaneet olla rauhassa, jopa kaikki talon vanhaa perua olevat ruskoliljat ovat hävinneet. Harmi!   Liljoja oli ihan välttämättä hankittava lisää, vaikka ne myyrille maistuivatkin. Viimekesänä hankin niitä ensimmäistä kertaa, ja olin saman tien myyty. Ensiviikolla tulee liljatilaus, ja sitten syyskesällä näette mitä olen istuttanut.  Täytyy laittaa istutuskuoppaan kanankakkaa ja valkosipulin kynsiä myyrien karkoittamiseksi.

Oli siellä kukkamaassa muuten toinenkin kylmänkukkanen, sittenkin. Olin vain istuttanut sen eri paikkaan kun muistin. Muistelin myös että se olisi sininen, mutta eipä ollutkaan. Tällä puutarhurilla taitaa vähän muisti pettää.


Viime vuonna istuttamani jumaltenkukka on komistunut vuodessa huimasti.


Pääsävyinä tulppaanien puuttuessa (joita oli ainakin kolmenlaisia) on erilaiset perennojen nuoret versot sekä heleät kevätkesän sävyt keltainen ja vaaleansininen; lemmikeitä ja keltaisia kevätesikoita on tasaisesti koko kukkamaan pituudelta. (Täytyykin ottaa kokonaisuudesta kuva tänne blogiinkin...)


Siirrytäänpä sitten toisenlaisiin tunnelmiin. Pikkupuutarhurin kanssa löysimme kirpputorilta täydellisen astiaston leikkimökkiä varten. Niillä on jo pidetty monet mehukutsut ystäville.


Kasvimaalle olemme pikkupuutarhurin kanssa esikasvattaneet erilaisia kurpitsoita, kaaleja ja maissia.

Pikkupuutarhurin kesäloma alkaa vajaan viikon kuluttua, ja lomalle on kaikenlaista puuhaa tiedossa.Nyt on luvattu taas hieman viilenevää ja vähän sadettakin. Nautitaan kuitenkin alkavasta kesästä, sateella tai ilman!

ps. olen saanut tunnustuksia ja haasteita, iso kiitos niistä. Palaan niihin tuota pikaa, kunhan keksin haastaviin kysymyksiin hyvät vastaukset. :)